Sterfbedgesteggel (2012)

Bent u ook zo nieuwsgierig hoe de rijken onder ons leven? Of dat geld ook echt gelukkig maakt?
Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen in het leven van Delphine… 

Delphine is stervende… De steenrijke Delphine Hogenduyn is een krasse, venijnige oude dame die jarenlang haar zoon en dochter getiranniseerd heeft. Van liefde tussen moeder en kind is dan ook geen sprake, haar zoon is er samen met zijn ordinaire vrouw alleen maar op uit om het fortuin van zijn moeder in handen te krijgen en haar dochter die zwanger werd van een fabrieksarbeider en dus ver beneden haar stand trouwde is doodsbang voor haar. En dan is daar nog Inge, haar kleindochter die ze niet accepteert en werkelijk verafschuwt.
De dagelijkse zorg voor Delphine is dan ook in handen van een vreemde, de lieftallige verpleegster Beatrijs. Zelfs vanuit haar sterfbed probeert ze, bijgestaan door notaris Potman, haar familie een hak te zetten. Het gevolg is een reeks van conflicten met haar kleindochter Inge.
Terwijl de overige familieleden proberen om hun aandeel in de erfenis veilig te stellen, voeren oma en kleindochter een hevige strijd. Een oorlog waarin list, bedrog en zelfs moordplannen niet worden geschuwd. Wie zal aan het langste eind trekken? De vernuftige, gluiperige, oude Delphine of de pittige, daadkrachtige jonge Inge?

Kijkwijzer: 

Rolverdeling:
Delphine Hogenduyn …… Els Spaan
Francine de Boer …… Marlies Roozendaal
Inge de Boer ….. Laura Borst
Sylvester Hogenduyn …… Herman Boon
Yvette Hogenduyn …… Monique Rövekamp 
Henry Potman …… Ruud Meester
Zuster Beatrijs …… Erik van Middelkoop 


Dit blijspel (in vier bedrijven) is geschreven door Mart Moos. De regie is in handen van Anneke van der Wal.

Te zien op vrijdag 09/03 (20.00 uur), zaterdag 10/03* (20.00 uur) of zondag 11/03 2012 (14.30 uur)
in Het Vereenigingsgebouw, Hoofdstraat 206 te Bovenkarspel.
Zaal open: 30 min. voor aanvang.
Entree: € 7,50   –   Voorverkoop (vanaf 20 februari): Drukkerij BorBo, Hoofdstraat 186 en Dina Roozendaal, Spoorsingel 54 (tel. 0228- 512407)


* Vanwege ons 80-jarig bestaan hebben wij zaterdag na afloop van de voorstelling een gezellig bal na, ‘net als vroeger’!
Muziek wordt verzorgd door Sjaak Wester.